pondělí 27. října 2003

Turbo-Beaver

Kategorie: model na gumový pohon 1:20
Rozpětí: 731mm
Délka: 537mm
Pohon: gumový svazek 4 smyčky gumy TANII 3 x 1
Řízené funkce: -
Hmotnost: 70g.

Hodnocení:

Model stavěný se snahou o co největší maketovost. Letové vlastnosti jsou i přes poměrně malou plochu křídel dobré. Dosažený max. čas se pohybuje okolo 30s. Model byl ověřen také na soutěži OpenScale v Brně, kde získal poměrně vysoké hodnocení za složitost stavby. Bohužel podlehl částečné destrukci, protože při natáčení svazku praskla guma. V současné době je model opraven a opět létá.

Petr chtěl model upravit na pohon motorem Modela CO2 a proto Dremlem vybrušoval v motorové přepážce lepené předtím kyanoakrylátovým lepidlem příslušný otvor. Přitom přehlédl, že je tam kousek olova pro dovážení modelu. Broušením pravděpodobně přehřál spoj lepený CA lepidlem nebo přeskočila jiskra od broušeného olova a model začal hořet. Vzhledem k tomu, že byl důkladně prolakovaný, tak během cca 20 sekund bylo dokonáno. Výsledek vidíte na přiložených fotografiích.

>Turbo-Beaver po dokončení.Turbo-Beaver detail na přední část modelu.Takto nějak by mohl vypadat za letu.Model k konečné úpravě.Výsledek požáru.Co "zbylo" z modelu.

Žádné komentáře: