středa 24. dubna 2002

Jak to vypadá v naší dílně

Dílna se postupně vybavuje vším potřebným pro to, co modelář potřebuje. Problém je pouze v tom, že na rozdíl od ostatních, kteří v zimě tvoří a v létě létají, já zatím nemám dílnu vytápěnou a tak tvořím až když se oteplí. Následující 3 fotografie ukazují, jak to v naší dílně vypadá.

Pohled na můj stůl, kde občas něco tvořím. Momentálně je zde vidět jak dělám vybíječ/měřič kapacity akumulátorů stavěný podle RCR8/2001. Čím déle s se elektropohonem zabývám, tím více je obdobné zařízení potřeba. A když není přímo součástí nabíječe, tak je potřeba ho vyrobit.





Větší věci se tam ale nevejdou a tak pokud je tam místo, tak”hostuji” u Petra. Toto je stůl, s lepidly a chemií a část stolu na kterém tvoří převážně Petr. Momentálně je vzorně uklizen.








Zásobník s balzou a odkládací prostor na modely. Zásobník je vyroben ze dvou smrkových lišt o průřezu cca 4×1cm a délce 1m, kde jsou v rozteči zhruba 10cm vyvrtány otvory, do kterých jsou pak zasunuté hřebíky o velikosti 130mm s otupenou špičkou. Lišty jsou pak přišroubovány na zeď. Vyrobeno, když jsem zjistil ceny za konzolky na poličky prodávané v Baumaxu.
Na hřebíky pod balzu je potřeba položit alespoň 5 mm desku, protože jinak se balza prohýbá a padá.
Doplněno 26.3.2006
Momentálně je dílna ve všech částech poněkud více zaplněna a začíná být aktuální otázka pana Nerudy “Kam s ní?”.

Žádné komentáře: