sobota 20. dubna 2002

Kumulek

Kategorie: A3
Rozpětí: 1070mm
Délka: 625mm
Pohon: vítr, termika
Řízené funkce: -
Hmotnost: 155g.

Hodnocení:

Soutěžní model podle plánu pana Rašky s dobrým skluzem do klidného počasí s mírným větrem. Jak je vidět, tak Petr má 2 kusy téhož typu. Vzhledem k čistějšímu provedení stavby má druhý model lepší skluz než první. Na třetí fotografii je vidět jak vypadají oba Kumulci najednou v kumulaci s jejich stavitelem.

Petr chodí do modelářského kroužku při Domu dětí ve Šternberku. Na poslední fotografii jsou modely, které se sešly při jednom létání, které se nakonec kvůli silnému větru vůbec neuskutečnilo.

Modelů bylo nakonec postaveno více, než zde uvedené kusy. I to svědčí o kvalitě konstrukce a konstruktéra.

Kumulek - model kategorie A3.Další kus.Kumulci spolu se stavitelem.Modely A1, A3, které se sešly při společném létání.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Kdysi jsem s tím vyhrál mnoho soutěží.PARADA. Potreboval bych nejake plany na A3 , rad bych to zkusil s mladyma klukama neco je naučit.

jio řekl(a)...

S plány to je trošku složitější. Doporučuji navštívit modelářský kroužek v okolí bydliště. Tam bude určitě z čeho vybírat.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, kde by bylo možné sehnat tento plánek, nebo jestli by bylo možné ho sehnat u Vás (okopírovat, přeposlat přes internet, nebo nějakým jiným způsobem). Předem děkuji.

jio řekl(a)...

Autorem Kumulka je pan Raška z Rožnova. Pokud vím, tak plánky ze své produkce prodává. Zkuste proto kontaktovat přímo jeho.

Anonymní řekl(a)...

Tak mi prosímtě řekni víc e-mail nebo jak ho mám kontaktovat

jio řekl(a)...

Bohužel nemohu sloužit.

Zkuste adresu
Zdeněk Raška
Dolní 301
Frenštát pod Radhoštěm